Productie blank kalfs­vlees


De Partij voor de Dieren is tegen de productie van blank kalfsvlees omdat de productiemethode in strijd is met dierenwelzijn. Het ijzergehalte in het voedsel van kalveren wordt bewust laag gehouden waardoor zij consequent aan bloedarmoede lijden. Hierdoor voelen de dieren zich constant onwel.

In Nederland worden bijna 700.000 kalveren (van de 800.000 kalveren) gehouden voor blank kalfsvlees. Nederland is daarmee de grootste producent in Europa. De sector transporteert circa 100.000 levende kalveren per jaar naar het buitenland, vaak op lange, dieronvriendelijke transporten. De Partij voor de Dieren vindt dat hier een einde aan moet komen.

Het standpunt Productie blank kalfsvlees is onderdeel van: Vee-industrie afschaffen

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

PvdD wil debat over schrijnend lot jonge dieren in zuivel­keten

De Partij voor de Dieren heeft 67 Kamervragen gesteld over de sterfte en mishandeling van kalfjes die geboren worden in de melkveehouderij. Deze week bracht RTL Nieuws naar buiten dat de sterfte onder kalfjes nog steeds schrikbarend hoog is. De Stichting Animal Rights bracht undercoverbeelden naar buiten, waarop te zien is hoe kalfjes op een kalvermesterij worden mishandeld. Esther Ouwehand wil...

Vragen