Het voorkomen van het dumpen van huis­dieren


De Partij voor de Dieren wil dat het dumpen van gezelschapsdieren zoveel mogelijk wordt voorkomen. Nog steeds worden er ontzettend veel gezelschapsdieren, zoals katten en konijnen, gedumpt rond de vakantieperiode. De Partij voor de Dieren wil onder andere een algehele Identificatie & Registratieplicht voor katten.

Voor honden is identificatie en registratie al verplicht. De chip zorgt ervoor dat de eigenaren van dode of vermiste katten teruggevonden worden en gaat diefstal en illegale handel tegen. Daarnaast zullen mensen meer geremd worden om hun kat zomaar te dumpen in de vakantieperiode. Het zwerfkatten probleem kan hiermee dus goed aangepakt worden. De Partij voor de Dieren pleit daarnaast voor beter opvang van dieren en voor meer voorlichting vanuit de overheid over verantwoord bezit van gezelschapsdieren.

Het standpunt Het voorkomen van het dumpen van huisdieren is onderdeel van: Opvang van gezelschapsdieren

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Verplichte bedenktijd bij aanschaf van (huis)dieren

Bij de aanschaf van een (huis)dier hoort een verplichte bedenktijd. In de praktijk komt het nog te vaak voor dat mensen (huis)dieren in een impuls aankopen, zonder de consequenties hiervan te overzien. De dieren zijn daarvan de slachtoffers. Wie een huisdier koopt, zou het dier binnen een bepaalde tijd terug moeten kunnen brengen naar de verkoper. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde vandaa...

Moties