Stie­ren­vechten


Bloedig volks­vermaak

Het meest bloedige volksvermaak in Europa is het stierenvechten. De Partij voor de Dieren is faliekant tegen stierenvechten. Dit volksvermaak moet absoluut verboden worden. De Europese Unie laat het echter helaas nog steeds toe dat dieren worden mishandeld als volksvermaak.

De verklaring in het EU-verdrag dat de Europese Unie 'ten volle rekening houdt met de welzijnsvereisten van dieren als wezens met gevoel' wordt steevast gevolgd door het voorbehoud voor godsdienstige riten, culturele tradities en het regionale culturele erfgoed. De vrijheid tot het uitoefenen van tradities houdt echter op waar mensen- of dierenleed begint.

Het standpunt Stierenvechten is onderdeel van: Sport, tradities, kunst, media

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Groen, progressief en eurokri­tisch

Partij voor de Dieren presenteert “Plan B Europa”

Democratie, het welzijn van mensen en dieren en het bestrijden van klimaatverandering moeten voorop staan in Europa. Niet het winstbejag van multinationals en de Brusselse droom om een 'Verenigde Staten van Europa' te creëren waarin lidstaten geen monetaire autonomie hebben en steeds meer soevereiniteit op tal van terreinen moeten overdragen aan Brussel. In haar Plan B voor Europa presenteert de P...

Vragen