Vliegtaks


De Partij voor de Dieren is voorstander van een vliegtaks, in lijn met het principe 'de vervuiler betaalt'. De geïnde gelden zouden ingezet moeten worden voor groene en duurzame projecten. Daarnaast vinden we dat de vrijstelling van belasting op kerosine moet worden afgeschaft. Deze milieuvervuilende subsidie kost de belastingbetaler elk jaar miljarden euro's.

Naast het invoeren van een vliegtaks, dient de overheid alternatieven voor het vliegverkeer nadrukkelijk te stimuleren. Internationale treinverbindingen moeten goedkoper, sneller en comfortabeler en worden daarmee ten alle tijden een aantrekkelijkere keuze dan het vliegtuig.

Zie ook onze standpunten over luchtvaart en openbaar vervoer.

Het standpunt Vliegtaks is onderdeel van: Vervoer

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Partij voor de Dieren brengt grenzen aan lucht­vaart stap dich­terbij

Het luchtvaartdebat is definitief gekanteld. De Partij voor de Dieren pleit al jaren voor het respecteren van strikte grenzen op het gebied van klimaat, leefomgeving en veiligheid en dus voor een krimp van de luchtvaart. Luchtvaartminister Van Nieuwenhuizen (VVD) heeft daar helemaal geen zin in, maar de Tweede Kamer steunde vandaag de motie van PvdD-Kamerlid Lammert van Raan en Suzanne Kröger (Gro...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws