Limburgse jagers orga­ni­seren wedstrijd ganzen schieten


10 februari 2015

De Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van een oproep van de Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer (NOJG) om op 21 februari zoveel mogelijk ganzen af te schieten in Limburg.

Marianne Thieme: “Deze oproep om zoveel mogelijk dieren te doden op één dag in wedstrijdverband staat haaks op alle wettelijke uitgangspunten op het gebied van zorgplicht en zorgvuldig faunabeleid.

Wedstrijden om zoveel mogelijk dieren te doden worden wel vaker georganiseerd, zoals eerder met kraaien en kauwen. Dit was in maart 2014 ook al aanleiding voor de PvdD om Kamervragen te stellen. De staatssecretaris liet toen weten dat zij erop vertrouwt dat de jagers met respect de dieren zullen doden en dat ze daarom niet zal optreden. Voor de jagers was de maatschappelijke commotie aanleiding om de kraaienafschotdag af te blazen.

Gerelateerd nieuws

Kabinet erkent relatie dierenmishandeling huiselijk geweld

De relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld zal dit jaar worden meegenomen in de voorlichtingscampagne over huis...

Lees verder

Opinie: Herkomstlabel voor verwerkt vlees goed voor dier en consument

Gepubliceerd op Joop.nl op 10 februari 2015 Diepvrieskebab, het vlees in een lasagne of het in een blik geperst roze blok bo...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief