Strenge duur­zaam­heids­cri­teria biobrand­stoffen


Biobrandstoffen zijn vooral afkomstig uit voedsel en ze zijn daarom geen duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. De Partij voor de Dieren is tegen voedsel in de tank; voedsel zou geen onderdeel van brandstof moeten zijn. Biobrandstoffen uit voedselgewassen bedreigen de voedselvoorziening, zorgen voor ontbossing en dragen bij aan de opwarming van de aarde. Biodiesel uit voedsel stuit gemiddeld twee keer zo veel CO2 uit als fossiele diesel, en biodiesel uit palmolie zelfs drie keer zo veel.

Voor de Partij voor de Dieren zijn biobrandstoffen alleen een alternatief voor fossiele brandstoffen als ze voldoen aan strenge duurzaamheidseisen, waarmee in ieder geval het gebruik van voedselgewassen wordt uitgesloten. We moeten ons transport vooral verduurzamen door schoon verkeer te stimuleren. Dat betekent meer en beter openbaar vervoer, vervuilend autoverkeer beperken en fietsers en voetgangers ruim baan geven.

Het standpunt Strenge duurzaamheidscriteria biobrandstoffen is onderdeel van: Milieu, klimaat en energie

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

'We zullen haar strijd niet vergeten én voort­zetten'

Polly Higgins, Advocaat de van de Aarde, overleden

Vandaag bereikte ons het verdrietige nieuws dat Polly Higgins is overleden. Polly Higgins, ook wel de Advocaat van de Aarde genoemd, was een bevlogen, activistische juriste en voorvechtster om ecocide, het toebrengen van ernstige schade aan het milieu, strafbaar te stellen. Higgins wilde dat de grootschalige vernietiging van de leefomgeving van mens en dier als gevolg van bewust handelen door bed...

Bijdragen Moties Vragen
Bijdragen Moties Vragen