Weidegang koeien


De laatste jaren staan steeds meer koeien op stal, veel koeien komen nooit meer in de wei. Economische belangen krijgen hier voorrang boven het welzijn en de gezondheid van de dieren. Deze ontwikkeling moet gestopt worden. Weidegang zorgt voor minder klauw- en pootproblemen.

Daarnaast is weidegang een belangrijke factor bij milieuproblemen en gezondheidsklachten bij mensen. Koeien op stal veroorzaken meer fijnstof dan koeien in de wei. Door opstallen worden de concentraties fijnstof zeer hoog rondom de stal en het erf, waardoor er gezondheidsproblemen kunnen ontstaan voor de lokale bevolking. Een koe op stal krijgt bovendien meer krachtvoer dan een koe in de wei. Ook dit brengt meer milieubelasting met zich mee, want het gebruik van krachtvoer zorgt voor veel meer uitstoot van broeikasgas dan gras.

Het standpunt Weidegang koeien is onderdeel van: Vee-industrie afschaffen

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

PvdD wil debat over schrijnend lot jonge dieren in zuivel­keten

De Partij voor de Dieren heeft 67 Kamervragen gesteld over de sterfte en mishandeling van kalfjes die geboren worden in de melkveehouderij. Deze week bracht RTL Nieuws naar buiten dat de sterfte onder kalfjes nog steeds schrikbarend hoog is. De Stichting Animal Rights bracht undercoverbeelden naar buiten, waarop te zien is hoe kalfjes op een kalvermesterij worden mishandeld. Esther Ouwehand wil...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws