Christine Teunissen


Vervangend Tweede Kamerlid

Christine Teunissen is historica en is tijdelijk Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren vanwege ziekteverlof van Marianne Thieme. Sinds 2015 was ze lid van de Eerste Kamer en sinds 2014 fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad.

Ze studeerde sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie deed ze onderzoek naar verschillende sociale bewegingen die het opnemen tegen de gevestigde orde. Ze onderzocht onder andere ontwikkelingen in de beeldvorming over de Partij voor de Dieren in de media. Tussen 2012 en 2014 was ze persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie. Als raadslid in Den Haag maakte ze zich dagelijks sterk voor een lokale ‘groene revolutie’. Op initiatief van de Partij voor de Dieren Den Haag komt de gemeente onder andere met een plan om de meest versteende wijken in Den Haag te vergroenen en met heldere doelstellingen om de oorzaken van klimaatverandering te beperken.

Gerelateerd

Proef­bal­lonnen verdienen proef­proces

Aangifte tegen Klaas Dijkhoff wegens ballonnendump in natuur

PvdD-Kamerlid Christine Teunissen heeft aangifte gedaan tegen Klaas Dijkhoff wegens het dumpen van 500 ballonnen, linten en wenskaarten in de natuur. De "proefballonnen" werden opgelaten tijdens het VVD-congres afgelopen weekend in Den Bosch. "Heliumballonnen zijn schadelijk zwerfafval. Bovendien was de stunt een promotie en is het achterlaten van promotiemateriaal in het milieu een economisch del...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws